Voor de basis van deze zomerse IPA stortten we een gevarieerde mix van granen in de ketels. Naast de gebruikelijke gerstemout, zat daar ook het nodige tarwe, een deel rogge en een beetje haver tussen.
De tarwemout zorgt voor de frisse zachtheid die je kent van witbier. De rogge doet daar nog een schepje bovenop en zorgt ook nog eens voor een vleugje van de aangename, lichte kruidigheid die je je wellicht van onze vorige Rye IPA’s herinnert. De havervlokken geven nog eens wat extra stevigheid aan die toch al volle zachte smaak.
Het zou geen IPA zijn als we er niet ook een mooie hoeveelheid hop tegenaan gegooid zouden hebben. De Centennial garandeert de citrustonen waar je in de zomer op hoopt terwijl de Simcoe-hop er voor zorgt dat de afdronk je middels een licht harsige bitterheid toch nog eventjes bij de keel grijpt.
Dit licht troebele bier (6.6%) is lekker droog en dat maakt ‘m naast erg smaakvol ook nog eens lekker verfrissend.
De Rye IPA is eenmalig gebrouwen en alleen van tap verkrijgbaar in ons proeflokaal.