Op 4 juli organiseren New Scientist en Jamie Magazine samen Beer, snacks and science in onze brouwerij aan de Funenkade. Tim Knol trapt af met een mini-concert om daarna te vertellen over zijn eigen bier. “Bierprofessor” Guy Derdelinckx (KU Leuven) komt een lezing geven over de wetenschap achter speciaalbier. Hij vertelt je over de chemische processen waardoor de specifieke smaak van een bier tot stand komt en waarom je dat lekker vindt, of juist niet.
Samuel Levie (Brandt & Levie) en Suzanne Pronk (hoofdredacteur Jamie Magazine) presenteren smakelijke combinaties van bier en worst en Jim Jansen (hoofdredacteur New Scientist) verzorgt een bierquiz.
En natuurlijk zijn we zelf ook vertegenwoordigd: Patrick Hendrikse vertelt hoe we bij ‘t IJ ons bier brouwen.
Snak je naar al dit soort kennis? Bestel hier dan snel een van de 150 kaarten.
Een toegangsbewijs kost € 32,50. Leden van New Scientist en Jamie Magazine betalen € 27,50.
Beer, snacks and science duurt van 11:30 tot 14:00u.