Logo Brouwerij 't IJ

Sidamo Guji Ale

Koffiebok Brouwerij 't IJ Amsterdam

Het woord “koffie” wil nogal eens vallen in bokbierbeschrijvingen. Het roosteren van de donkere mout die per definitie voor een bokbier gebruikt wordt, zorgt behoorlijk vaak voor een associatie met de caffeïnehoudende bonen. We besloten iets met die associatie te doen en een bokbier te brouwen dat niet alleen naar koffie smaakt maar het ook daadwerkelijk bevat.

Aan de keuze voor de koffie ging een uitvoerig selectieproces vooraf. Daarbij werden we vakkundig bijgestaan door de mensen van Catch Coffee Roasters. We kozen samen met deze koffie-experts voor een door hen geroosterde blend van zowel Ethiopische als Guatamateekse bonen. Die koffie is uiteindelijk tegen het eind van de vergisting aan de wort toegevoegd en als een soort dryhop rondgepompt. Met een bescheiden liter koffie op zo’n 2000 liter bier is dit brouwsel veel minder koffieachtig dan de naam doet vermoeden. De licht fruitige koffietonen zijn hier bijzonder subtiel en doen hun invloed op de smaakervaring pas na een aantal slokken gelden en dan vooral in het mondgevoel. Al met al is dit bier in meerdere opzichten veel lichter dan het gemiddelde bokbier. Het is licht, fruitig en bijna fris. Ideale keuze voor wie de herfst niet zo somber inziet.

De Sidamo Guji Ale is alweer een tijdje op.

Alcoholpercentage: 6%
Drinktemperatuur: 8 graden

Catch Coffee Roasters Amsterdam

Logo-'t-IJ

Sidamo Guji Alebrouwerijhetij
0

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *