We brouwden weer een paar duizend liter erg smaakvol bier in beperkte oplage. Het is diep amberkleurig, hoppig bier geworden, de Amber Ale. Een rijke mix van niet minder dan vijf moutsoorten resulteert in een fraaie moutcomplexiteit. De geroosterde varianten zorgen voor een vleugje caramel en geven natuurlijk die diepkoperen kleur af. Een dryhop van Dr Rudy, Nelson Sauvin en Simcoe zorgt voor een stevig bitter die goed doortrekt in de nasmaak. Hop en mout zijn beiden dus prominent aanwezig maar uitstekend in balans. Ondanks een bescheiden 5.2% alcohol valt er hier qua smaak van alles te ontdekken.
De Amber Ale is helaas alweer helemaal uitverkocht.
Alcoholpercentage: 5,2%
Drinktemperatuur: 8-10 graden
4 reacties op "Amber ale"
Is een Amber Ale een bier dat je kan bewaren of is het aan te raden deze binnen een jaar te consumeren?
Hoi Eric, het heeft niets met de kleur te maken … Als je iets wil bewaren, is het goed als ‘t wat meer alcohol heeft en leunt op de moutigheid (hoppigheid ga je verliezen over tijd).
is er een kans dat jullie weer een amber bier brouwen???????
Hi onze nieuwe Chinook is Amber. Dit is onze nieuwe special en op dit moment verkrijgbaar bij je slijter en supermarkt : https://www.brouwerijhetij.nl/chinook/?lang=en