Het begint een beetje traditie te worden: een Dubbelbok naast onze klassieke IJbok. In tegenstelling tot dat vertrouwde bokbier is de Dubbelbok ieder jaar net even anders dan die van het jaar ervoor. De basis is altijd een flinke moutstorting en die is dit jaar rijkelijk gevuld met rokerige varianten. De volle smaak van de Münchener mout vormt de basis. Die wordt fraai gecomplementeerd door rauchmout uit het Duitse Bamberg. Al die mout levert naast een fraaie moutcomplexiteit ook een ferm alcoholpercentage op. Met niet minder dan 9,5% en z’n volmoutige smaak met ruigrokerig randje kan dit donkerbruine bier wel tegen een windstootje. Prettige herfst.
De Dubbelbok ging hard en is alweer op.
Alcoholpercentage: 9,5%
Drinktemperatuur: 10 – 12 graden
2 reacties op "Dubbelbok"
Geachte vrienden van ‘t IJ,
Wanneer verwachten jullie weer dubbelbock?
Is deze dit jaar ook ter beschikking in fles?
Met vriendelijke groeten
Ruud van Driel
Zaandam
Hij is er bijna Ruud. Dit jaar alleen in fles zelfs. Nieuwe verrassingen van tap. Houd deze plek in de gaten.