Nieuw bier: White Ale
Beetje tarwemout, frisfruitige hop, snufje koriander en wat sinaasappelschilletjes: gevaarlijk doordrinkbare combi.
In beeld: Ger
Wie zijn toch al die mensen die ons bier drinken? We vroegen ze het zelf maar eens in ons proeflokaal.
Bierblog Jim Jansen: ode aan de PaasIJ
Jim Jansen onderzocht wat de PaasIJ toch zo geliefd maakt en kwam tot een overzicht van vijf verhelderende punten.
Bergamot IPA
Bergamot? De kleine citrusvruchtjes worden ook weleens in parfums gestopt en de citrusaroma’s vliegen dan ook je glas uit. [uitverkocht]
In beeld: Pasqual
Wie zijn toch al die mensen die ons bier drinken? We vroegen ze het zelf maar eens op het terras van ons proeflokaal.
PaasIJ’tjes zoeken
Nog geen plannen voor het Paasweekend? Ga PaasIJ’tjes zoeken bij De Ceuvel in Amsterdam-Noord of De Ruyschkamer in Amsterdam-Oost!
New England Mango IPA
Mango, haver en handen vol hop maken dit tot een zwoele, sappige en troebele knaller. [uitverkocht]
De bierflessencollectie
Gijs de Graaff, de man die de eerste flessen decennia terug al bij ons binnen droeg vertelt het verhaal achter de gigantische verzameling bierflessen in ons proeflokaal.
Tripel Wit
Zwaar en stevig als een gerstewijn, maar dan met veel tarwe, stevige hop, koriander en sinaasappel. [uitverkocht]
De Ruyschkamer is misschien wel het gezelligste geheimpje van Amsterdam-Oost
De locatie is onhandig en de inrichting ook maar charmant en gezellig is het er zeker. Pluk een biertje uit de koelkast en plof op de bank.
Skeapsrond
Naast bier blijft er na het brouwen nog meer over. Een van die restanten is de bostel, de moutpulp die over blijft nadat er suiker uit het bewerkte graan getrokken is.
Boekrecensie: The Comic Book Story of Beer
Over bier zijn bibliotheken volgeschreven. Maar een boek zoals deze lazen wij niet eerder. The Comic Book Story of Beer is een prachtig graphic novel die op een laagdrempelige manier de geschiedenis van onze favoriete drank beschrijft.
Café de Blauwe Druif: thuishaventje aan de Haarlemmerstraat
Mooie oude bar met lekker eten, lekker bier en personeel met het Amsterdamse hart op de tong.
Mooie taak: brouwen voor Geniet & Geef
We brouwen dit jaar het bier van Geniet & Geef, waarvan de winst volledig naar de bestrijding van kinderkanker gaat.
Biologisch bier
We brouwden heel lang al onze bieren met uitsluitend biologische ingrediënten. Om praktische redenen brouwen we tegenwoordig niet al onze bieren meer op die manier.
Nieuw bier: De Don
Ter ere van Don zijn 30ste verjaardag heeft hij een eigen IJbier mogen bedenken. Het resultaat is tijdelijk in ons proeflokaal te drinken.
Vlo is terug
Terug van weggeweest: Vlo, het bier dat we met zeer grote onregelmatigheid speciaal voor De Bierkoning brouwen.
Er is maar één bierwinkel zoals de Bierkoning
Een paar vierkante meter, 2200 verschillende bieren en ook nog eens een heleboel kennis op biergebied.
Bar Botanique, een stukje zomer in winters Amsterdam-Oost
Op nog geen zeven minuten lopen van ons proeflokaal vind je een tropisch paradijs waar ons bier geschonken wordt. Bar Botanique is een klein stukje zomer in winters Amsterdam-Oost.
Aan al het goede komt een IJnde
De dagen worden korter, donkerder en kouder. Een teken dat het jaar op zijn einde loopt. De doorgewinterde IJ-liefhebber weet precies wat dit betekent: IJndejaars!
Nieuw bier: Het Ei van de Duivel
Wat krijg je als je Belgisch vakmanschap combineert met Amsterdams karakter? Een verdomd mooi bier.
Rick Kempens nieuwe boek gidst je met humor en kennis van zaken door ‘Bierland’
Hoe zat het ook alweer met al die stijlen? Hoe schenk, ruik en proef je bier het best? Wat is het ideale glas? Heb je iets aan van die gekke attributen?
40 jaar PINT Bokbierfestival
Het PINT Bokbierfestival is in veertig jaar tijd van een kleinschalig festival met slechts 65 bezoekers uitgegroeid naar één van de grootste evenementen in de stad met bijna 12.000 bezoekers.