De Dutch Beer Challenge leverde ons dit jaar maar liefst drie medailles op
Goud voor de Ciel Bleu Double IPA, brons voor de IJwit en de Flink.
Bier in Nederland: Marco Daane richt een standbeeld op voor de vaderlandse brouwgeschiedenis
Deze omvangrijke “biografie” is onmisbaar voor iedereen die wil kunnen zeggen verstand van bier te hebben.
PaasIJ’tjes zoeken bij café De Ceuvel
Pasen staat voor de deur, wat betekent dat we nog maar heel even van PaasIJ kunnen genieten voordat het weer op is. Net als voorgaande jaren pakt café de Ceuvel in Amsterdam-Noord weer uit met Pasen. Voor kinderen worden er paaseitjes verstopt op het terrein en kunnen zoeken naar PaasIJ’tjes die her en der verstopt liggen!
Streekbierfestival Utrecht, dit weekend!
Nog geen plannen dit weekend? Komt goed uit, want vanaf vandaag kan je in Utrecht de bieren van maar liefst 21 brouwerijen proeven tijdens het Streekbierfestival.
Bar Kauffmann combineert falafel met (Amsterdams) speciaalbier
Falafelbar Kauffmann heeft de juiste combinatie van hip en gezellig te pakken en dan mag een uitgelezen bierkaart niet ontbreken.
Op bezoek bij de gasten van Bird Brewery
Nognietnaar Huismus, Rumoerige Roodborst en Datsmaaknaar Meerkoet. Een greep uit het assortiment van Bird Brewery. We hebben op zaterdagmiddag afgesproken met Rik van den Berg, oprichter slash eigenaar van Bird Brewery.
Terug van weggeweest: Red Rye IPA
Deze amberkleurige jongen zal door de doorgewinterde IJ-kenner wellicht herkend worden. Deze frisse special, de Red Rye IPA, is namelijk terug van weggeweest. Nu tijdelijk exclusief verkrijgbaar in ons proeflokaal.
Leven in de Brouwerij: Nederlands bier op televisie
Acteurs Kasper van Kooten en Patrick Stoof op zoek naar ‘de geheimen achter bijzonder Nederlands bier’
Geniet van de lente, geniet van PaasIJ!
Hoewel de lente officieel pas volgende maand begint, is onze lentebok vanaf deze week weer volop verkrijgbaar. Met een beetje geluk drink je er binnenkort ééntje bij ons op het terras!
Nieuw bier: American Barley Wine
Een smakelijk zwaargewicht om je door dat laatste stuk winter te slepen.
Nieuw bier: Black IPA
Zo fluweelzacht en fris proefde je een black IPA waarschijnlijk nog niet eerder.
We scoorden weer goed op de Brussels Beer Challenge
Wederom trots terug uit de Belgische hoofdstad.
We brouwden weer met de chefs van Ciel Bleu
Dat leverde traditiegetrouw een erg smaakvol bier met fruitige, Oosterse touch op.
Hop: het succesverhaal van een bittere smaakmaker
Over de plant die bier z’n bittere smaak geeft, het beter conserveert en ook nog eens verantwoordelijk is voor een fijne schuimkraag.
We staan weer op ‘s werelds grootste bokbierfestival
De IJbok staat dit jaar tussen een ongekend groot aantal Nederlandse bokbieren.
Op de Amsterdam Beerfair moet je ook zeker even bij deze collega langs.
Mooie gelegenheid voor een hoognodige kennismaking.
“Leeft Esasa met haar kop omhoog of steekt ze hem soms toch in het zand?”
Adoptie-struisvogel-update uit Artis.
Divers buurtfeestje: Food Night in de Javastraat
We sponsoren een van de leukste en meest diverse buurtfeestjes van Amsterdam en dus kan je er natuurlijk ons bier drinken.
The Amsterdam Beerfair: thuiswedstrijdje op het Marineterrein
We voegen ons bij een mooi gezelschap van brouwers voor een nazomers festival aan de waterkant en beschrijven alle redenen om ook te komen even voor je.
Tap-Zuid: Amsterdams speciaalbier stroomt rijkelijk in de Rivierenbuurt
Ook in de wijn drinkende Amsterdamse Rivierenbuurt vragen steeds meer mensen naar lokaal speciaalbier. Gelukkig is daar eetcafé Tap Zuid met een uitgelezen biermenu waarop lokale brouwers de boventoon voeren.
Nieuw bier: Mosaic Pale Ale
Wat tarwemout voor een milde frisheid en zacht mondgevoel en Mosaic en Amarillo hop voor een welhaast tropische citrussmaak: we vulden heel veel flessen met onze nieuwste special en sloten hem natuurlijk ook op onze eigen tap aan.
Een dagje ‘t IJ
We lieten de camera een dagje meedraaien voor inkijkjes in het proeflokaal, de brouwerij en het lab.