Brouwen bij Thornbridge: nieuwe batch American Wheat Ale
Goed nieuws voor iedereen in Groot-Brittannië die van smaakvol zachtbitter tarwebier houdt.
Mout. Van mouterij naar brouwerij.
Mout, een brouwer kan niet zonder. We volgden het graan van producent Dingemans tot aan de levering in Amsterdam.
Meet de brouwers: Julian
Sinds hij er is maken de levende organismes die ons heerlijke bier zouden kunnen ruïneren geen schijn van kans meer.
Samenwerking Brouwerij ‘t IJ & Duvel Moortgat
Wij blijven baas in eigen brouwerij, zij staan ons bij met expertise en krijgen daar een aandeel in een bedrijf met een veelbelovende toekomst voor terug.
Herfst, tijd voor IJbok
Het slechte nieuws is de regen, het goede dat de IJbok terug is. Ons heerlijke, klassieke bokbier is er weer en dus is de herfst zo slecht nog niet.
Wouter, onze man op de fiets
Dit is Wouter. Hij doorkruist Amsterdam en de rest van het land te fiets om de mensen te vertellen over ons bier.
Speciaal voor Alliantie van Biertapperijen: Hopwit
Speciaal voor de Alliantie van Biertapperijen (ABT) en de 41 bij hen aangesloten speciaalbiercafés brouwden we een heerlijk witbier.
Brouwerij ‘t IJ & Thornbridge – American Wheat Ale
We hadden de eer dat Ben Wood van de Thornbridge Brewery bij ons was om gezamenlijk een fantastisch tarwebier te brouwen. We volgden nauwgezet bijna alles wat we daarbij deden.
Nieuw bier: Amber Ale
We hebben de balans tussen een mooie, geroosterde moutmix en een fraai, subtiel hopprofiel gevonden en het smaakt naar meer.
Bier blog Patrick – Hobbies
“Heb je ook hobbies? Een algemene vraag uit het algemeen verleden. Hobbies? Ja, dit. “
Brouwerij ‘t IJ & Oedipus Brewing – Himbeer
We experimenteerden een beetje, samen met onze getalenteerde, Amsterdamse collega’s van Oedipus Brewing. Het resultaat is een bijzonder, felroze, zuur frambozenbier.
Onze struisvogel woont om de hoek
Je ziet hem op al onze flessen: de struisvogel. De grote vogel is de afgelopen drie decennia in Amsterdam symbool gaan staan voor smaakvol, lokaal speciaalbier.
Ossenworst van slagerij de Wit
Slager Erik Waagmeester laat in deze video zien hoe hij zijn beroemde ossenworst bereidt. Wij verkopen die heerlijke, gerookte ossenworst van slagerij De Wit in ons proeflokaal.
Indian Red Ale
We werden weer uitgenodigd om voor het Britse Real Ale Festival een “cask ale” te brouwen. Het is een mooie India Red Ale geworden die exclusief bij de cafés van J D Wetherspoon in de UK getapt wordt.
THE MAKING OF DR JULES, OF: HOE EEN BROUWER LIMONADE MAAKT
We maken al decennia lang bier dat ontzettend goed smaakt maar ons non-alcoholische segment haalden we altijd ergens anders vandaan.
American Wheat Ale
We zijn over het label van de American Wheat Ale al net zo tevreden als over het bier zelf.
Bier, snacks en wetenschap – evenement
Op 4 juli organiseren New Scientist en Jamie Magazine samen Beer, snacks and science in onze brouwerij aan de Funenkade. Tim Knol trapt af met een mini-concert.
Tap takeover bij ‘t Uiltje
Op donderdag 9 april nemen een mooi aantal fusten mee naar Haarlem voor een tap takeover bij craft beer bar ‘t Uiltje.
Bier blog Wouter – Flink voor een euro?
Ik ging even op bezoek bij Maarten om te zien of alles naar wens gaat.
Verbouwing Proeflokaal
Een visueel overzichtje van de veranderingen die afgelopen winter plaats vonden tijdens de verbouwing van brouwerij en proeflokaal aan de Funenkade.
New limited edition Ciel Bleu
Vanaf 23 maart 2015 hebben we twee nieuwe brouwsels Ciel Bleu I.P.A. op voorraad. Volg hier de gelukkige flessen waarin dit bier is afgevuld.
Burger Beer Battle 2015
Op de Burger Beer Battle strijden brouwers en burgermakers om de prijs voor respectievelijk beste bier en beste burger.
Mokum’s mooiste kalender
De beelden voor de kalender zijn analoog gefotografeerd, ongeretoucheerd en worden begeleid door titels als ‘Struis’, ‘Zatte’ en ‘IJwit’ naar de gelijknamige bieren van Brouwerij ‘t IJ.
Brouwerij ‘t IJ en Brouwerij De Molen
Op 22 januari 2014 brouwden Brouwerij ‘t IJ en Brouwerij de Molen in Amsterdam hun eerste collaboration brew: een Double I.P.A. In deze video delen brouwers Roel van ‘t IJ en Menno van de Molen hun ideeën over de samenwerking.