In de Wildeman, een van Amsterdams allerbeste biercafés, werd 30 en vroeg ons jubileumbier te brouwen. Het moest een nieuwe versie van hun traditionele jubileumbier, de Wildemansporter, worden. We hebben er voor gekozen de kleur hetzelfde te houden maar het is iets geworden dat we liever een black session ale dan een porter noemen. Met 4,5% alcohol is dit een lichtgewicht en die drijven voor hun smaak vaak hoofdzakelijk op een aanzienlijke lading hop. Onze In het Wild ontleent daarnaast ook heel veel smaak aan de flink geroosterde mout. Maar waar je bij veel andere hele donkere bieren nog wel eens lijkt te moeten kauwen op al de donkere mout, glijdt dit gitzwarte fluweel heel makkelijk naar binnen. Wat blijft hangen is een hele aangename, zachte smaakcombi van roastmout en frisse hop. Die eerste zorgt voor een lichtzoetige vleug laurier, de tweede voor een prikkelend, citrusfruitig bittertje. Pikzwart bier was zelden zo zomers.
Bierproeflokaal In de Wildeman is van plan deze black session ale gedurende hun gehele 31e levensjaar te tappen. Wij zelf tappen ook een deel maar dat is waarschijnlijk al veel eerder op.
Alcoholpercentage: 4,6%
Drinktemperatuur: 6-8 graden